fredag 13. april 2012

Enkel hals var den første jeg strikket til  meg selv og i koksgrå,ble virkelig glad i garnet og i den kalde tiden vi har hatt,selv her i vest var den god å ha i snøføyke og regnvær.




Er nettopp blitt frisk etter luftveisinfeksjon,så har ikke mye farge i kinnene...

Enkel hals,eventyrlig god og myk i alpakka ull 



design fra Marte Helgetun

Strikker nå på prosjekt hals ,nummer tre i garnet Fairytail,naturhvitt og her er en grønnfarge i samme garnet,bak ligger et nøste i Tynn Alpakka,som også kan brukes til hals samme mønster,da blir den tynnere og man kan evnt bruke flere nøster.






 Det ferdige resultatet.....som enten skal gies vekk eller selges..til noen som liker den...:)




Hei!

 

 Jeg er en dame som ble bitt av strikkebasillen....da jeg ifjor høst og vinter fant ut at strikking er jo en flott hobby! ;) Var tilfeldig innom en nettside og blogg med nydelig alpakkagarn og selvdesignede mønstre på Marte Helgetun sin ,blogg og butikk.  

 

Det minnet meg om romantiske dager fra barndommen da min mormor og mor strikket klær,sokker og sydde tøy som en selvfølge,til hverdags og fest og høytider.Da jeg selv fikk barn tidlig og min mormor fikk sjans til å strikke og lage fine klær til mine sønner og de andre oldebarna,ble jeg stolt over å vise..hva hun og min mor hadde laget til dem.

 Det er vel noe "i sjelen" som kommer frem og sier at nå...har du ro og tid til å  strikke og finne din vei og dine ting du trives med? Ja, får bare finne ut av det etter hvert..;)

Det er så mange fine blogger at jeg er fasinert og imponert over kunsten og alt arbeidet ...det er en opplevelse for hver blogg jeg er innom og det inspirer meg enda mer til å bruke min nye blogg!

Håper jeg kan dele og gi noe til andre!Ønsker dere som er innom her en flott helg!Skal legge ut flere bilder av prosjekter i dag...e visst hekta...hi,hi..

Perlestrikket lue med snor i toppen!



Strikker enda på denne luen..liker garnet og designet fra Marte Helgtun
http://martehelgetun.no/ 



Garnet er Fin fra Du store Alpakka,femti % silke og femti % alpakkaull
Her må jeg si at min kunnskap om strikkemåter kom til kort,men fant råd hos bloggen til Marte Helgetun,Strikkeskole ABC,via You tube,) Et kjempe flott redskap!

Har med denne luen fått øvd meg,har allerede rekket opp mange ganger,da det blir fort feil om jeg ikke passet på i begynnelsen av mønsteret...men det er bare min egen feil...og uerfarenhet...hi,hi..må jo bare le...det blir nok ferdig til slutt! ?...gleder meg til å bruke den...eller gi den til en god venninne...

Det finnes også mønster på et fint sjal i samme strikk og garn,på martehelgetun.no.Og mange fine farger...som jeg har så lyst å prøve å bruke til andre plagg.fingervanter,sommertopp...og selvfølgelig barnetøy/babytøy...må jo øve meg..ja,der sa eg det...små plagg kan jeg jo begynne på..hmmmm...det skal vel gå greit å øve meg på...:)
Må snart bestille nytt garn og mønstre...;)